Pelinkehityksen opetusvideot
Opi tekemään oma peli

Vihollisten luonti | Näin teet pelin (osa 3)

Hyödynnetään Unityn Navigation-työkaluja liikuttaaksemme vihollisia. Viholliset löytävät reitin pelaajan luokse, vaikka tiellä olisi esteitä. Tutustumme prefabeihin ja käytämme niitä luodaksemme vihollisia maailmaan pelin ollessa käynnissä.

Katso YouTubessa → Lataa assetit →

Pelaajan ohjaus | Näin teet pelin (osa 2)

Tutustutaan omien skriptien kirjoittamiseen Unityssä käyttäen C#-ohjelmointikieltä. Samalla Unityn eri ominaisuudet kuten parent-child -suhde ja fysiikan toteuttamiseen tarvittavat Rigidbody- ja Collider-komponentit tulevat käytetyksi. Tämän videon katsottuasi osaat hyödyntää pelaajan näppäin- ja hiirisyötettä hahmon liikuttamiseen. Opit myös miten kamera saadaan seuraamaan pelaajaa.

Katso YouTubessa → Lataa assetit →

Unityn käyttöliittymä | Näin teet pelin (osa 1)

Ennen kuin Unity-pelejä voi aloittaa tekemään, on välttämätöntä osata navigoida Unityn käyttöliittymässä. Tällä videolla opastamme sinut Unity-pelimoottorin asennuksen läpi sekä näytämme sen käyttöliittymän oleellisimmat ominaisuudet. Loput ominaisuudet tulevat tutuiksi tulevissa videoissa, siinä vaiheessa kun tarvitsemme niitä.

Katso YouTubessa → Lataa assetit →

Pelinkehityksen vaiheet

Kuinka tehdä oma peli? Tämä kysymys on joskus voinut käydä mielessäsi, mutta et ole tiennyt miten se käytännössä tapahtuu. Tällä videolla selitämme pelinteon oleellisemmat vaiheet, jonka jälkeen tarkoituksena olisi jatkaa opetusvideoita, mikäli kiinnostuneita löytyy.

Katso YouTubessa → Lataa assetit →
Haku
Materiaalin käyttö
Nämä opetusmateriaalit ovat tarkoitettu yksityiskäyttöön. Mikäli materiaalia halutaan käyttää muuhun tarkoitukseen, olethan meihin yhteydessä sähköpostitse contact@holotna.com.